El Consell dóna llum verda a la modificació de la llei del sòl

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 1 d'Agost de 2012

El Consell General, amb els vots en contra del grup parlamentari socialdemòcrata, va donar ahir el vistiplau a una nova modi€- cació de la llei del sòl, la tercera ja, que, segons con€a l’executiu, ajudarà a reactivar el sector de la construcció.

I és que, segons va recordar el titular d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, en la seva intervenció, la construcció ha estat el sector econòmic més castigat per la crisi durant els últims anys, en què ha perdut gairebé el 50% dels treballadors. Davant aquest fet, va continuar Alcobé, el Govern “no pot quedar-se de braços plegats”.

Entre altres qüestions, com ara l’establiment del silenci administratiu positiu, aquesta nova modi€cació de la llei del sòl preveu que les corporacions puguin rebaixar €ns al 0% la cessió obligatòria en terreny urbà consolidat.

Precisament, aquest punt és el que va comportar el vot contrari dels socialdemòcrates, que, segons va explicar el parlamentari Gerard Barcia, consideren que comportarà greuges comparatius i afavorirà només alguns propietaris.

Per la seva part, Alcobé va assegurar que aquesta mesura és necessària per reactivar el sector de la construcció, i va recordar que les administracions parroquials tenen la llibertat de fer la rebaixa que vulguin o no.

En una línia similar es va pronunciar la consellera demòcrata Roser Bastida, que va assegurar que aquest projecte de llei és “profund, valent i ambiciós”, i que contribuirà a frenar el degoteig de llocs de treball al sector de la construcció.

CRÍTICA AL PROCEDIMENT

L’altre aspecte del projecte de llei que va ser àmpliament criticat pel conseller socialdemòcrata Gerard Barcia va ser el fet que s’hagi entrat per tràmit d’urgència. Segons el conseller, aquest procediment ha de ser extraordinari, i en aquest cas considera que no pertocava. Barcia va insistir que aquest procediment els va impedir treballar el text amb el deteniment necessari, i va afegir que el fet que l’executiu l’hagi entrat per tràmit d’urgència és perquè dóna per bons els textos que passa al Consell General.

Roser Bastida, no obstant, va defensar aquest procediment assenyalant que hi ha una urgència per fer aquesta modi€cació perquè és per reactivar un sector, com és el de la construcció, que necessita una millora al més aviat possible.

El ministre d’Economia i Territori, per la seva banda, va assegurar que continuarà treballant en aquesta línia, fet que va irritar Barcia, que li va respondre que “no ho dubtava perquè la seva gran vanitat no li permet canviar de rumb”.

pdf3.jpg