Comunicat de premsa relatiu a la posició del Grup parlamentari socialdemòcrata sobre la concessió de l’heliport

Autor:
Font:
Publicat el: 16 de Juliol de 2012

logo-gps-consell.JPG

El Grup parlamentari socialdemòcrata reitera la seva total disconformitat i ferma oposició al procediment emprat en la concessió de l’heliport

 Les respostes rebudes del Govern, evasives i arrogants, refermen els socialdemòcrates en el convenciment que l’adjudicació no és conforme al dret.

 El Grup parlamentari socialdemòcrata va analitzar el dijous passat la documentació que li havia tramès el dia 3 de juliol la Cònsol Major d’Andorra la Vella en relació a la concessió administrativa d’unes línies de vols regulars d’helicòpters així com de la construcció de l’Heliport Nacional d’Andorra.

En execució d’un acord adaptat pel Grup parlamentari el seu president, Jaume Bartumeu Cassany, ha adreçat una carta a la Cònsol Major d’Andorra la Vella, Rosa Ferrer, en la qual li comunica formalment la “… total disconformitat i ferma oposició al procediment emprat pel Govern en la preparació i ulterior adjudicació d’aquesta concessió administrativa.”

Alhora el president del Grup parlamentari socialdemòcrata exposa en la carta que la seva disconformitat “… no s’ha iniciat en fer-se pública l’adjudicació sinó que, en l’exercici de la nostra tasca de control de l’acció de Govern, havíem demanat al Govern, el dia 3 de febrer de 2012, el plec de bases del concurs.”

Jaume Bartumeu recorda també que el conseller general socialdemòcrata David Rios ja va formular, el 19 d’abril del 2012, una pregunta al Govern perquè expliqués sobre quina normativa s’havia licitat la construcció de l’Heliport Nacional d’Andorra. I recorda a continuació que el dia 14 de juny el conseller David Rios va interpel·lar novament el Govern perquè expliqués com s’estava procedint a l’adjudicació.

En la carta el Grup parlamentari socialdemòcrata manifesta així mateix el seu suport al recurs interposat pel Comú d’Andorra la Vella.

Recordem que els socialdemòcrates han defensat, mitjançant el seu portaveu a la comissió d’Economia del Consell General, David Rios, que la normativa vigent fa legalment impossible l’establiment d’una concessió administrativa per a la construcció i gestió de l’Heliport Nacional d’Andorra.

Per això el Grup parlamentari socialdemòcrata pensa que tant el concurs com la posterior adjudicació de la concessió són nuls de ple dret.

 (S’acompanya còpia de la carta adreçada a la Cònsol Major d’Andorra la Vella.)

Andorra la Vella, 16 de juliol del 2012