La memòria econòmica que acompanya la modificació del pressupost, que ha de permetre la contractació de nou personal per cobrir les vacants que han quedat al Cos de Policia i de secretaris judicials, xifra en 460.678,38 euros el cost anual que suposa cobrir les 14 places. Això és, 381.189,19 euros els 12 llocs al Servei de Policia, i 79.489,20 euros per contractar dos secretaris judicials. Tot i assenyalar que encara no han estudiat quantes d’aquestes vacants s’hauran de cobrir, el Govern va fer els càlculs fent una «previsió de màxims».
Aprovant, com s’aprovarà dijous vinent per unanimitat si no canvien molt les coses, la modificació del pressupost, i tenint en compte l’apunt de la previsió de l’impacte econòmic, el Govern s’assegura l’autorització per part del Consell General per fer aquesta despesa, i que aprovaria, en cas que es presentés, el crèdit extraordinari necessari per poder fer aquestes contractacions. Així, el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, veu en aquest càlcul tota una declaració d’intencions, doncs «saben que al final hauran d’acabar cobrint totes les baixes».
Encara que el Govern, en la memòria econòmica de la modificació del pressupost, insisteixi que s’han adoptat mesures perquè les baixes comptabilitzades al Cos de Policia –11 en aquest exercici– «no alteressin el servei» i que serà després d’implementar-les totes quan s’analitzi la necessitat de cobrir «parcialment o totalment» les vacants, Bartumeu entén que finalment l’Executiu les acabarà cobrint totes. En aquest sentit, el cap de l’oposició interpreta que des de Demòcrates per Andorra li van donant la raó i que «han recorregut un llarg camí des de la campanya electoral fins a aprovar la resolució», doncs durant la contesa electoral DA defensava la necessitat de reduir la despesa de personal i de redimensionar, a la baixa, l’Administració.
D’altra banda, la modificació del pressupost també preveu aixecar la limitació de la contractació de personal eventual, establerta al 10% de les vacants, per cobrir les necessitats que derivin del compliment dels compromisos internacionals. Això només es podrà aplicar a la cobertura de personal del Ministeri de Finances i Funció Pública, de l’Institut Nacional de Finances (INAF) i a la Unitat d’Intel·ligència Financera (UIF), i per acomplir els compromisos amb el Moneyval, l’OCDE i el GRECO, així com els derivats de la signatura de l’acord monetari. Tot i que encara no s’ha estudiat quantes contractacions es requeriran en aquest punt, en la memòria s’especifica que es tractarà de caps de projectes estratègics i tècnics específics, llocs que suposen un cost anual per contractació de 39.558,23 euros i 32.229,30 euros respectivament.
ALTRES PUNTS DE L’ORDRE DEL DIA / En la sessió que se celebrarà dijous 12 de juliol, els consellers generals també debatran l’informe del Raonador del ciutadà, el projecte de llei de salut animal i seguretat alimentària, el projecte de llei de tinença i de protecció d’animals, i la ratificació dels dos acords amb França relacionats amb els límits fronterers i la gestió de l’aigua. D’altra banda, la Junta de Presidents va reservar el 31 de juliol per si s’ha acabat el treball en comissió i es pot votar la modificació de la Llei del sòl.