El PS veu factible l’acord per reformar la llei de la radiodifusió

Autor: REDACCIÓ/AGÈNCIES
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 10 de Juliol de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va afirmar ahir que veu factible arribar a un acord amb el grup parlamentari demòcrata per elaborar conjuntament la reforma de la Llei de la radiodifusió i televisió pública i de creació de la societat pública Ràdio i Televisió d’Andorra SA.

La intenció és fer aquesta reforma, que ha de permetre regular el pluralisme als mitjans audiovisuals públics, un cop s’hagi aprovat la proposició de llei que té per objectiu eliminar el Consell Andorrà de l’Audiovisual, i que aquest dijous el Consell General prendrà en consideració després que la junta de presidents d’ahir la inclogués en l’ordre del dia.

Bartumeu va indicar que el grup parlamentari demòcrata ja els va fer arribar un text i que el PS també n’ha treballat un altre amb el seu equip assessor, però que res fa pensar que no puguin arribar a un acord, i que per tant aquesta llei podria ser el segon text que presentessin conjuntament aquesta legislatura.

El dirigent socialdemòcrata va explicar que la reforma d’aquesta llei ha de regular el funcionament dels mitjans audiovisuals públics i la seva pluralitat, així que s’haurà de determinar si el director general d’RTVA passa de ser nomenat pel Govern a ser-ho pel Consell General, i quina ha de ser la composició de la junta general d’accionistes, ja que fins ara està formada únicament pel Govern. Amb aquests canvis, Bartumeu considera que hi haurà menys possibilitats que es facin “barbaritats” com el contracte blindat de Joan Besson.

D’altra banda, aquest dijous també s’aprovarà la modificació de la Llei del pressupost 2012 per permetre que el Govern pugui cobrir les baixes que hi ha hagut al cos de policia, al qual no s’ha presentat cap esmena. Bartumeu va celebrar que es doni compliment a la resolució que va presentar el seu grup, i que “malgrat que en campanya electoral DA insistís en la necessitat de reduir la despesa de personal’” ara decideixin cobrir les vacants.

El cap de l’oposició també va posar en relleu que en la memòria del projecte de llei es comptabilitzi el cost econòmic que té cobrir dotze vacants i dos secretaris judicials, que ascendeix a 460.678 euros.

En la sessió de dijous també es votarà l’informe del Raonador del Ciutadà, el projecte de llei de salut animal i seguretat alimentària, el projecte de llei de tinença i de protecció d’animals i la ratificació dels dos acords amb França relacionats amb els límits fronterers i la gestió de l’aigua.