El PS vol que la rebaixa de cessió de sòl sigui com a màxim del 5%

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 7 de Juliol de 2012

El termini per presentar esmenes al projecte de llei de modificació de la Llei general d’ordenació del territori i urbanisme va acabar ahir. El grup parlamentari demòcrata n’ha presentat dues de tècniques, mentre que el grup parlamentari socialdemòcrata n’ha presentat nou, entre les que destaca la voluntat que els comuns només puguin rebaixar la cessió obligatòria de sòl urbà consolidat fins al 5% i no fins al zero com es proposa en el projecte de llei.

El president suplent del grup parlamentari socialdemòcrata, Gerard Barcia, va explicar que volen que la disminució del percentatge de cessió obligatòria només es pugui fer fins al 5% perquè entenen que ja és una rebaixa considerable per poder reactivar el sector de la construcció, i perquè és el mínim que fixa la llei. Tot i això, el conseller va posar de manifest que no serà una gran mesura de reactivació perquè el sòl urbà consolidat que queda per construir és poc.

Una mesura discriminatòria / A més, Barcia va afegir que aquesta mesura discrimina les construccions que es facin en sòl urbanitzable o sòl urbà no consolidat, i que si es rebaixa fins al 0% s’elimina la funció social que té l’urbanisme, ja que cal tenir en compte que les cessions són per fer equipaments públics. Un altre dels motius de l’esmena socialdemòcrata és evitar fer desaparèixer tots els ingressos per aquest concepte de les arques públiques comunals.

D’altra banda, el PS també va presentar una esmena per tal que els comuns tinguin l’obligació per llei de publicar anualment el valor del terreny de cada unitat d’actuació, per tal que es puguin anar actualitzant, va recollir l’ANA

Pel que fa al grup parlamentari demòcrata,van presentar dues esmenes que corregeixen dos aspectes del redactat, tal com va indicar el conseller general Aleix Varela, que va afegir que no s’han fet més esmenes perquè es tracta d’un projecte de llei que ja havien treballat conjuntament amb el Govern.