Els socialdemòcrates avancen que no ratificaran l’acord amb el Vaticà

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Maig de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El grup parlamentari socialdemòcrata no votarà a favor de la ratificació de l’acord amb la Santa Seu, que ha de ser aprovat o rebutjat pel Consell General dijous vinent. Així ho va anunciar ahir el número 1 de l’oposició, Jaume Bartumeu, que va carregar durament contra la política exterior practicada pel gabinet d’Albert Pintat.

El conveni amb el Vaticà és des de fa mesos un dels nombrosos punts de tensió entre el líder del PS i el Govern. El president del grup socialdemòcrata no ha amagat el seu descontentament per la manera com des de l’executiu es van portar les negociacions amb l’Estat pontifici, sense pràcticament informar el Consell General. Així, doncs, Bartumeu creu que “Albert Pintat ha plantejat les coses de tal manera que no podem donar suport a l’acord”, tot i que avisa que encara han de decidir si hi votaran en contra o només s’abstindran.

El polític socialdemòcrata, però, avisa que la decisió no tan sols està provocada per la manca d’informació durant la negociació del tractat, sinó també per alguns aspectes concrets. “Hi ha arguments de pes. Si les coses es parlessin abans i es recollissin opinions, potser es podria tenir un text que tingués la nostra complicitat, però no és així. Hi ha plantejaments que ens semblen inadmissibles”, va assegurar Bartumeu.

El ja segur candidat a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata a les generals vinents va mostrar-se molt crític amb la política exterior practicada per l’executiu d’Albert Pintat. “No estan exercint la competència i hi ha casos en què es frega el ridícul, com passa amb la compareixença de la ministra divendres vinent per explicar-nos l’acord amb el Vaticà, un text que ja hem pogut llegir”, va indicar el polític.

Bartumeu va avançar quines seran les línies mestres en aquesta matèria si els socialdemòcrates aconsegueixen el triomf en les generals de l’any vinent. El líder del PS va afirmar que “es buscaran polítiques d’Estat amb l’oposició, a la qual mantindrem sempre informada”, i va desgranar els tres eixos bàsics: “Ajudar els andorrans que treballen i viuen en altres països, obrir mercats a empreses andorranes, i mantenir una presència activa i dinàmica del Principat als organismes internacionals.”

pdf3.jpg