Bartumeu diu que la política exterior porta “problemes d’Estat i ridículs internacionals”

Autor:
Font:
Publicat el: 8 de Maig de 2008

Diari Mes Andorra   

E.O.

Jaume Bartumeu, president del grup parlamentari socialdemòcrata, va denunciar que la «mala manera de fer» del Govern en matèria de política exterior «ens porta problemes d’Estat, d’una banda, i a ridículs internacionals, de l’altra».

Així, Bartumeu va posar dos exemples actuals del que els «preocupa, que no ens agrada i entenem que ha de canviar», com són la manera de tractar l’acord amb la Santa Seu -ja va advertir que no donaran suport a la ratificació- i el reconeixement de Kosovo. El líder socialdemòcrata va manifestar que «el Govern no es pot aixoplugar en la indefinició i dir que necessita l’opinió dels coprínceps, concretament la del francès».

Bartumeu va manifestar que «això no és admissible», ja que la Constitució aparta els coprínceps del debat polític i va titllar de «veritable irresponsabilitat del senyor Pintat d’intentar-los portar en un debat polític per amagar la seva falta d’acció política».

Així, el Partit Socialdemòcrata considera que la política exterior hauria de servir, en primer lloc, per «ajudar els andorrans que han de viure i treballar fora del país» per trobar solucions als problemes amb les altres administracions, per «obrir mercats a les empreses andorranes» i, finalment, per «mantenir una presència activa i dinàmica als organismes internacionals».

pdf3.jpg