El PS ja treballa per entrar una proposta d’IRPF a la tardor

Autor: C. G.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Maig de 2012

El PS va celebrar ahir a Anyós la Segona Trobada Socialdemòcrata, la qual va tenir com a convidat el professor d’economia de la Universitat de Barcelona i membre de l’Institut d’Economia de Barcelona, Josep Maria Duran. La temàtica principal de la jornada va girar entorn el sistema fiscal i de com aconseguir a partir d’ell una redistribució més justa.

El debat va servir al Partit Socialdemòcrata per encetar el treball per tal d’introduir una proposició de llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) aquesta tardor, coincidint amb el proper «període de sessions», va manifestar ahir el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu.

El socialdemòcrata va exposar que aquesta imposició directa és indispensable per promoure una «societat més justa», i que aquesta ha de ser una de les vies per a sortir de la crisi. Els canvis fiscals han de prevaldre davant les retallades que s’estan aplicant a tot el context europeu.

Article 32 de la Constitució / Per tot, i després d’una exposició feta ahir per Duran on va repassar la fiscalitat existent a l’entorn europeu, el PS considera que l’IRPF ha d’instaurar-se el més aviat possible a Andorra, i no al final de la legislatura com planteja Demòcrates per Andorra. Bartumeu va recordar l’article 32 de la Constitució del Principat, que deixa clar que l’Estat pot intervenir «en l’ordenació del sistema econòmic, mercantil, laboral i financer» per fer possible «el desenvolupament equilibrat de la societat i el benestar general».

Segons Bartumeu, «difícilment trobarem cap línia paral·lela» amb DA, motiu pel qual han iniciat els seus treballs independentment als que puguin fer els taronges.