Els socialdemòcrates votaran a favor de l’IVA tot i els canvis

Autor: E. O. G.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 24 d'Abril de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va manifestar que la llei de l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) «la votarem, més o menys contents». De fet, ni es planteja la possibilitat d’abstenir-s’hi malgrat els canvis que introdueixen les esmenes del grup demòcrata.

A l’entendre de Bartumeu, «l’esquelet central» del text continua sent «el pactat amb el grup reformista», la legislatura passada, amb l’excepció d’una esmena en la que «s’han desviat».

Serà avui quan la comissió legislativa de finances i pressupost en comenci el debat, al qual els socialdemòcrates assistiran amb la intenció d’acceptar «una part important» de les esmenes, d’altres que es rebutjaran per atacar aspectes que es consideren «essencials» i un darrer grup que tenen pensat transaccionar.

DIFERÈNCIES A LA MAJORIA / Bartumeu va aprofitar l’ocasió per valorar les esmenes que el grup de DA va presentar a l’IVA. El seu estudi ha portat al president del grup socialdemòcrata ha posar damunt la taula «les difícils situacions de coherència dins de DA», doncs entén que algunes esmenes van «en contra» del que el Govern demanava modificar en el seu criteri. Bartumeu va citar tres grans divergències: en relació a la confrontació entre l’IVA i l’Impost de Transmissions Patrimonials; en el tipus reduït de l’1% –i amb les esmenes, del 0%–; i el règim de franquícia. En tots els casos, les esmenes de DA agreujarien les problemàtiques denunciades per l’Executiu.