El PS lamenta l’aturada del procés contra els socis privats de CTRASA

Autor: REDACCIÓ
Font: BON DIA
Publicat el: 11 d'Abril de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir que l’executiu demòcrata hagi aturat el procés judicial iniciat durant el seu mandat contra els socis privats del Centre de Tractament de Residus (CTRASA), la societat francesa Novergie i l’espanyola Cespa.

En declaracions al programa Vox populi d’RNA, Bartumeu va recordar que el Govern socialdemòcrata va aturar les retribucions que es donaven a les dues empreses a canvi d’uns assessoraments “inexistents”, i va lamentar que amb la parada del procés no es puguin recuperar els diners que s’han estat pagant a les dues societats i que han significat “un menyscapte  molt important per a l’erari públic”.

El president socialdemòcrata va assegurar que tota la qüestió de CTRASA ha generat diverses situacions preocupants, ja que es van prendre “decisions que freguen el tràfic d’influències” i que es va afavorir “empreses amigues”. En aquest sentit, Bartumeu va recordar que el problema va sorgir perquè el Govern liberal “va retribuir generosament la participació d’empreses amigues” en la construcció del Centre de Tractament de Residus i, com que els socis estrangers (Cespa i Novergie) es van queixar, es va decidir pagar-los “fent veure que estaven prestant uns serveis”.

Així mateix, Bartumeu va destacar que la querella criminal que les “empreses amigues” van interposar contra els aleshores ministres Vicenç Alay i Pere López perquè consideraven que els havien difamat, encara s’està instruint i que per tant el tema de CTRASA “no s’ha pas acabat”.

Badada amb Portugal

D’altra banda, i amb relació a la decisió de Portugal de mantenir Andorra a la llista de paradisos fiscals, el president del grup socialdemòcrata va qualificar de “literalment patètic” el fet que el Govern s’hagi assabentat ara que Portugal no ha tret Andorra de la llista de paradisos fiscals, quan, segons va indicar, la llista es va renovar al novembre.

En aquesta línia, el líder de l’oposició va recordar que hi havia un compromís amb Portugal per sortir de la llista, però que ha estat la falta de seguiment de la qüestió per part de l’actual Govern el que ha provocat la situació que es viu ara. Bartumeu considera que l’executiu demòcrata ha estat “badant” des del mes de maig, i tot i que va reconèixer que el compromís no estava signat pel Govern socialdemòcrata, havia de ser l’evolució normal de l’acord firmat per l’intercanvi d’informació. Ara “poca cosa es pot fer” perquè el Govern “ha badat”, va insistir Bartumeu.

El cap de l’oposició va incidir també en la importància d’aprovar un impost sobre la renda (IRPF) i va reiterar que si el Govern no presenta un projecte de llei ho farà el seu grup.