PS lamenta l’aturada del procés contra els privats de CTRASA

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 11 d'Abril de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir que l’executiu demòcrata hagi aturat el procés judicial iniciat durant el seu mandat contra els socis privats del Centre de Tractament de Residus (CTRASA), la societat francesa Novergie i l’espanyola Cespa.

En declaracions al programa Vox populi d’RNA, Bartumeu va recordar que el Govern socialdemòcrata va aturar les retribucions que es donaven a les dues empreses a canvi d’uns assessoraments “inexistents”, i va lamentar que amb la parada del procés no es puguin recuperar els diners que s’han estat pagant a les dues societats i que han significat “un menyscapte molt important per a l’erari públic”.

El president socialdemòcrata va assegurar que tota la qüestió de CTRASA ha generat diverses situacions preocupants, ja que es van prendre “decisions que freguen el tràfic d’influències” i que es va afavorir “empreses amigues”.

En aquest sentit, Bartumeu va recordar que el problema va sorgir perquè el Govern liberal “va retribuir generosament la participació d’empreses amigues” en la construcció del Centre de Tractament de Residus i, com que els socis estrangers (Cespa i Novergie) es van queixar, es va decidir pagar-los “fent veure que estaven prestant uns serveis”. Així mateix, Bartumeu va destacar que la querella criminal que les “empreses amigues” van interposar contra els aleshores ministres Vicenç Alay i Pere López perquè consideraven que els havien difamat, encara s’està instruint i que per tant el tema de CTRASA “no s’ha pas acabat”.