Bartumeu lamenta que s’hagi aturat el cas Ctrasa

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 11 d'Abril de 2012

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va posar de manifest ahir que el Govern hagi aturat el procés judicial iniciat durant el seu mandat contra els socis privats del Centre de Tractament de Residus (Ctrasa), la francesa Novergie i l’espanyola Cespa. El socialdemòcrata va recordar que el govern anterior va parar les retribucions que es donaven a les dues empreses a canvi d’uns assessoraments «inexistents», i va lamentar que ara el procés quedi aturat i que per tant no es puguin recuperar els diners que s’han estat pagant a les dues societats i que van significar «un menyscapte molt important per l’erari públic».

El líder del PS va assegurar que el tema de Ctrasa va generar diverses situacions preocupants, ja que es van prendre «decisions que freguen el tràfic d’influències» i que es va afavorir a «empreses amigues», informa l’ANA.

Bartumeu va recordar que el problema va sorgir perquè el govern liberal «va retribuir generosament la participació d’empreses amigues» en la construcció del Centre de Tractament de Residus, i com que els socis estrangers (Cespa i Novergie) es van queixar, es va decidir pagar-los «fent veure que estaven prestant uns serveis». En aquest sentit, va explicar que el govern socialdemòcrata va parar aquestes retribucions i va engegar un procés judicial per recuperar els imports indegudament insatisfets, i lamenta que el nou Govern ho hagi aturat.

D’altra banda, Bartumeu va indicar que la querella criminal que les «empreses amigues» (Treballs Públics Armengol i Empub) van interposar contra els ministres Alay i López perquè consideraven que els havien difamat, encara s’està instruint i que per tant el tema de Ctrasa «no s’ha pas acabat».

A més, Bartumeu va aprofitar per considerar que el Govern ha badat en la qüestió de la no sortida de la llista de paradisos fiscals per part de Portugal.