Bartumeu diu que pretén “desar al calaix” la Llei d’inversió estrangera

Autor:
Font:
Publicat el: 17 d'Abril de 2008

El Periodic d'Andorra 

Jaume Ventura

El precandidat de l’Alternativa a les eleccions generals de la primavera que ve i president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va desgranar ahir algunes de les principals línies del programa econòmic que presentarà als comicis de la primavera que ve.

El polític de la capital va destacar que, en cas d’imposar-se en aquestes eleccions, “desarà al calaix” la Llei d’inversions estrangeres que tot just s’acaba d’aprovar al Consell General.

I és que Bartumeu continua pensant que s’ha començat la casa per la teulada, i que més que una llei que reguli l’entrada de capitals a Andorra o sortir de la llista de paradisos fiscals, que també, al país li cal “fer una reforma tributària i establir unes bones relacions de col.laboració i cooperació amb la Unió Europea”. Tot i això, Bartumeu va ressaltar que “amb un any hi haurà temps de veure si la llei que s’acaba d’aprovar fa que arribi inversió estrangera o no. El Govern del Principat actua segons la fórmula d’efecte-anunci, però un dia o altre s’hauran de passar comptes”.

Pel que fa a altres mesures per donar un tomb a la situació econòmica, Bartumeu va destacar una sèrie de punts que conformaran el gruix de les seves propostes econòmiques: “Volem guanyar credibilitat, aturar les reformes econòmiques fins que no hi hagi un model fiscal clar, racionalitzar la despesa pública i gastar millor, que la inversió afavoreixi els sectors productius, rebutjar campanyes de promoció exterior ridícules com alguna de les que es fan ara i complir els compromisos”.

UNA MALA CÒPIA// D’altra banda, el dirigent socialdemòcrata va voler comparar els programes econòmics del 2005 de les candidatures liberal i de l’Alternativa. En aquest sentit, va destacar que en les propostes dels seus rivals no es pot trobar el que defensen ara: “La realitat és que estan fent una mala còpia. Quan et dediques a fer un copiar-enganxar passa el que passa i et trobes que només generes pedaços i no hi ha cap mena de seguretat jurídica. Així hi haurà poca inversió estrangera”.

Bartumeu també va lamentar que l’Estat “no paga” i que no compleix amb els interessos de demora amb els empresaris que presten serveis a l’Executiu. També va dir que, en cas de guanyar les eleccions, això canviarà.

Finalment, el polític de la capital va criticar els 67,9 milions de dèficit: “Per primera vegada es van recaptar impostos indirectes. A més, es va demanar un any i mig de l’ISI. Tot i això, el dèficit ha passat d’uns 71 milions a 67, cosa que és ridícula. Tot plegat va relacionat amb l’alegria amb la qual es va fer el Pressupost”.

pdf3.jpg