Jaume Bartumeu retreu al Govern l’increment “disparat” del deute públic

Autor:
Font:
Publicat el: 17 d'Abril de 2008

Diari Mes Andorra   

Redacció

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir el deute del Govern -uns 67,9 milions d’euros- «està disparat», va dir, i que la seva disminució de 71 milions, respecte a l’any passat és ridícula.

«S’ha de racionalitzar la despesa pública», va afegir, tot assenyalant que el deute amb els proveïdors de l’Administració va passar de 17,6 milions d’euros el 2006 a 49,5 milions d’euros el 2007. Bartumeu va retreure el model fiscal de l’Administració i va criticar «l’alegria» amb què es van preveure els ingressos corresponents a l’entrada en vigor de l’ISI i l’IPI, al gener del 2006. Així, va recordar que cap d’ells estava previst en el programa electoral del PLA i que estan incomplint compromisos electorals. En aquest sentit, va remarcar que «encara no s’han pagat les pensions de solidaritat per als discapacitats del país».

El cap de l’oposició va fer referència a la situació econòmica i va assenyalar que per reactivar-la cal realitzar mesures per «guanyar credibilitat a nivell intern i extern, aturar les reformes estèrils i consensuar un programa de canvi de fiscalitat». Així, també va tractar l’obertura d’inversions amb la nova llei d’inversions estrangeres. Bartumeu va criticar la manca de seguretat jurídica amb què s’ha tirat endavant la dita llei i va assenyalar «hem de tenir uns impostos que no tenim i intercanviar informació». A més d’això va dir que s’han de millorar les relacions amb la Unió Europea, «realitzar una activitat econòmica que no sigui agressiva amb l’entorn europeu» i recuperar la confiança dels principals interlocutors comercials, és a dir, França i Espanya.

D’altra banda, va avançar que el grup va presentar 32 esmenes a la llei dels sindicats, 56 per la de seguretat i higiene laboral i 257 al codi de relacions laborals.

pdf3.jpg