Trobada socialdemòcrata per al «renaixement d’Europa»

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 18 de Març de 2012

Els socialdemòcrates Jaume Bartumeu i Víctor Naudi van participar ahir a la trobada «Un renaixement per Europa. Una visió progressista comuna», celebrada al Cirque d’Hiver de París.

Aquesta iniciativa acompanyarà durant divuit mesos les campanyes electorals a França, Alemanya i Itàlia. Ahir va ser el torn de donar suport a la campanya de François Hollande cara les eleccions presidencials franceses de l’abril. L’acte va ser organitzat per la Fundació Jean-Jaurès (de França), la Fundació europea d’estudis progressistes (FEPS), la Fundació Italianieuropei i la Fundació Friedrich Ebert (d’Alemanya). Bartumeu i Naudi van assistir-hi juntament amb representants dels partits socialistes i socialdemòcrates europeus, com és el cas de Josep Borrell, Miguel Ángel Moratinos i Pere Navarro, primer secretari del Partit Socialista de Catalunya (PSC), així com els exprimers ministres francesos Laurent Fabius i Lionel Jospin.

El president del PS va explicar després de la trobada que l’argument que englobava l’acte s’escau molt amb la situació que viu Andorra. «S’ha de plantar cara a la situació actual i demostrar que no només s’ha de funcionar en base al que dictin els mercats», va manifestar Bartumeu. Davant de la crisi a la qual Europa es troba avui confrontada, l’esquerra europea vol proposar solucions compartides, va exposar.

Després dels parlaments i discursos, Bartumeu va mantenir una conversa amb el candidat francès François Hollande. Van estar parlant de les relacions d’Europa amb Andorra i dels vincles que uneixen el Principat amb França. També van analitzar la situació que viu el Principat «després d’un any de Govern neoliberal», va afegir Bartumeu.