Comunicat de premsa relatiu a la participació de Jaume Bartumeu i Víctor Naudi, a París, a la trobada europea “Renaissance pour l’Europe. Une vision progressiste commune”

Autor:
Font:
Publicat el: 17 de Març de 2012

La trobada “Une Renaissance pour l’Europe. Vers une vision progressiste commune”, organitzada per quatre fundacions socialdemòcrates, ha donat suport a la candidatura de François Hollande

La Fundació Jean-Jaurès (França), que presideix Pierre Mauroy, exprimer ministre francès, la Fundació europea d’estudis progressistes (FEPS) que presideix Massimo D’Alema, exprimer ministre italià, la Fundació Italianieuropei i la Fundació Friedrich Ebert (Alemanya) han organitzat a París una trobada de representants de les forces socialistes i socialdemòcrates europees per a donar suport a François Hollande en la seva campanya per a les eleccions presidencials franceses.

Jaume Bartumeu, president del Grup parlamentari socialdemòcrata i Víctor Naudi, president del PS, han participat a aquesta trobada especialment convidats per Pierre Mauroy i Massimo D’Alema.

La trobada va començar ahir divendres amb un seminari celebrat a l’Assemblée Nationale francesa amb participació de polítics i professors.

Aquesta matí s’ha celebrat la reunió pública al Cirque d’Hiver de París.

Hi han intervingut Sigmar Gabriel, líder del SPD alemany, Massimo d’Alema, exprimer ministre d’Itàlia i president de la Fundació Europea d’Estudis Progressistes, Pierre Moscovici, Director de la campanya de François Hollande i antic ministre de relacions europees de França.

Han intervingut també Martin Schulz, president del Parlament Europeu, Sergei Stanishev, president del partit dels Socialistes Europeus, Hannes Swoboda, president del Grup parlamentari socialdemòcrata al Parlament Europeu i Pier Luigi Bersani, secretari del Partito Democratico d’Itàlia.

Davant de la crisi a la qual Europa es troba avui confrontada, l’esquerra europea vol proposar solucions compartides.

Sota la denominació “Un renaixement per Europa. Una visió progressista comuna” aquesta iniciativa acompanyarà durant divuit mesos les campanyes electorals a França, Alemanya i Itàlia.

Els socialdemòcrates europeus pensem que aquestes tres eleccions poden canviar Europa ja que s’esdevenen en tres països fundadors de la Unió Europea que reuneixen dos-cents milions d’europeus.

Víctor Naudi i Jaume Bartumeu han assistit a l’acte d’aquest matí des de la tribuna destinada als representants dels partits socialistes i socialdemòcrates europeus, conjuntament amb Josep Borrell, Miguel Ángel Moratinos i Pere Navarro, primer secretari del PSC, així com els exprimers ministres francesos Laurent Fabius i Lionel Jospin. També hi eren l’alcalde de París, Bertrand Delanoe i la seva primera adjunta Anne Hidalgo.

Després de l’acte públic, Jaume Bartumeu ha mantingut una conversa amb François Hollande, amb el qual han parlat de les relacions d’Europa amb Andorra i dels vincles que uneixen Andorra amb França.

París, 17 de març del 2012

Aquí el podeu descarregar en format pdf