El PS esmena a la totalitat les retallades

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 10 de Febrer de 2012

Tal com ja van anunciar, el grup parlamentari socialdemòcrata va presentar ahir una esmena a la totalitat al projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal. En un comunicat, els socialdemòcrates justifiquen l’esmena dient que «és ben evident que Demòcrates per Andorra ha presentat aquest projecte sense tenir una visió clara de la reforma de l’Administració Pública», i en aquest sentit, els acusen de dur a terme una campanya contra el funcionariat «encapçalada per la CEA» i «aplicada per DA» que té per objectiu «criminalitzar el col·lectiu».

El president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va presentar l’esmena a la totalitat argumentant que els fonaments del text no es corresponen als criteris que defensa el PS per dur a terme la reforma de la funció pública. En aquest sentit, els consellers socialdemòcrates consideren que el projecte genera «dubtes raonables » quant als terminis d’aplicació i crea confusió a l’entorn del sistema de gestió de l’acompliment, que «es manté sense que s’aclareixi com es vol fer». El comunicat va més enllà i acusa DA de criminalitzar el col·lectiu de funcionaris i d’iniciar una «cacera de bruixes » contra el sector.

ESMENA DEMÒCRATA / D’altra banda, i atès que ahir finalitzava el termini per presentar les esmenes a aquest projecte de llei, el grup parlamentari demòcrata també n’ha presentat un total de set. La de més rellevància és l’encaminada a establir la temporalitat de les mesures, vinculant el seu venciment amb l’entrada en vigor de la reforma de la Llei de la funció pública. La resta d’esmenes són de caràcter tècnic, segons va explicar la presidenta de la Comissió Legislativa d’Interior, Sílvia Riva.

pdf3.jpg