“S’enfronta treballadors contra treballadors”

Autor: TONI SOLANELLES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 10 de Febrer de 2012

“Es vol enfrontar uns treballadors contra uns altres.” El màxim responsable del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va denunciar ahir la “campanya de desprestigi” que al seu entendre està duent a terme el Govern i Demòcrates per Andorra (DA) després que la “comencés la Confederació Empresarial (CEA)”. En aquest marc, Bartumeu va situar l’oposició del grup que presideix al projecte de llei de mesures de contenció de la despesa pública en matèria de personal.

Per això, els socialdemòcrates van presentar ahir al matí una esmena a la totalitat del text presentat per l’executiu. “No compartim els fonaments que es vol assentar”, va afirmar Bartumeu, que, no obstant això, va considerar que el projecte de llei “és poc concret”. El grup del PS va descartar presentar esmenes parcials a l’articulat com a protesta, en certa manera, per no haver rebut la documentació que esperaven després que el conseller general David Ríos fer una sol·licitud d’informació complementària al Govern per la via parlamentària.

Bartumeu va deixar clar que la seva formació és partidària de “la reforma de l’administració”, però plantejada d’una altra manera. Per als socialdemòcrates, el projecte de llei que s’està tramitant per la via d’urgència “crea dubtes i confusió”. En aquest sentit, el president socialdemòcrata va esmentar la gestió de l’acompliment, “que sembla que d’alguna manera volen mantenir però no diuen com”. Bartumeu va recordar que en la taula sobre la Funció Pública, en què “els llavors consellers reformistes, ara demòcrates, van declinar participar”, ja es van exposar des del llavors Govern del PS les línies amb què es volia reorientar l’administració i que, conjuntament amb els agents implicats, es van concretar en més de trenta punts. “No farem una proposta alternativa” perquè es donen per bons aquells resultats. I d’esmenes parcials no n’hi haurà perquè el Govern “allà on es demanen naps acostuma a dir cols”.

pdf3.jpg