Bartumeu crítica la «subhasta» de residències fiscals

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Gener de 2012

El president del Grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, opina que promoure «la subhasta de residències fiscals a 400.000 euros» és un mal senyal que es dóna cap als països veïns. El cap de l’oposició va fer aquestes declaracions aquest dimecres al vespre durant una entrevista al programa La Réplica de Ràdio i Televisió d’Andorra.

El projecte de llei de la Llei qualificada d’Immigració no convenç al cap de l’oposició. El fet que s’elevi a 400.000 euros la quantitat necessària per poder tenir la residència passiva al Principat, i que en canvi es rebaixi el període de residència fins als 90 dies, és considerat per Bartumeu com «la subhasta de residències fiscals». Bartumeu opina que això és «com una provocació» i que no serà ben rebut pels països veïns, amb els que encara cal signar convenis de no doble imposició.

Pel que fa al projecte d’obertura econòmica, el posicionament del PS és que aquest ha de permetre «l’orientació cap als sectors que puguin generar activitat econòmica per a la gent del país». Coincideix en que l’obertura ha de ser total, però «cal veure de quina manera es fa.

Bartumeu també va parlar sobre al projecte de llei de contenció de la despesa de personal. Després de la compareixença dels representants de la Plataforma de Funcionaris davant la Comissió Legislativa d’Interior, i sense la representació de cap conseller socialdemòcrata, ara els funcionaris hauran de presentar les seves demandes davant cada grup parlamentari. Bartumeu explica que no van assistir a la compareixença per qüestions formals que no responen al reglament i perquè no «vèiem normal seure al costat dels parlamentaris que hi donen suport quan nosaltres no compartim aquest text». A més, Bartumeu assegura que el grup de DA haurà de presentar esmenes a l’articulat perquè «el Govern ha fet un nyap legislatiu i el text és inaplicable». Assegura que encara que sembli ben fet, a l’hora de traslladar els càlculs per veure l’afectació que ha de tenir en els salaris, no es pot fer, i que per això DA presentarà esmenes.

pdf3.jpg