Bartumeu passa la pilota del ‘cas Vallnet’ a intervenció general

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 27 de Gener de 2012

Sense entrar-hi gaire de ple, però per primer cop, l’actual president del grup parlamentari socialdemòcrata i excap de Govern, Jaume Bartumeu, es va referir ahir en públic al cas Vallnet. Bartumeu no va valorar les suposades adjudicacions irregulars que ara el Govern demòcrata, a partir dels informes jurídics sol·licitats, considera anul·lables. Però sí que va assegurar que “no recordo cap informe de la intervenció general de l’Estat que digués que no els podíem contractar”.

El polític socialdemòcrata va fer aquestes manifestacions durant el programa La Rèplica, d’Andorra Televisió. Fins ara, Bartumeu no havia volgut pronunciar-se sobre l’afer. A demanda del Diari en més d’una ocasió, el líder de l’oposició parlamentària va afirmar que no tenia res a dir.

Durant el programa televisiu, Bartumeu va recordar que “nos – altres vam ser els que ho vam portar a la Batllia per demanar l’execució de la sentència” i que el Govern actual ho ha de fer complir. De fet, l’executiu que presideix Toni Martí ja ha fet diferents passos per cobrar els 1,8 milions que la sala administrativa del Tribunal Superior va concloure que l’UTE formada per les empreses Saur i Vallnet havia d’abonar al Govern pel mal funcionament i el perjudici causat per la depuradora d’Anyós, de la qual el conglomerat empresarial n’havia estat l’adjudicatari, tant per a la construcció com per a l’explotació, almenys inicial, de la instal ·lació. Les societats tenen interposada una demanda davant del Tribunal de Drets de l’Home, a Estrasburg, en considerar que se’ls va vulnerar el dret fonamental a un procés judicial degut i equitable.

Per primer cop, el líder del Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, s’ha manifestat amb referència al denominat cas Vallnet. I encara que no va entrar molt a fons en la qüestió, sí que en va tenir prou per atribuir la responsabilitat de la contractació de Vallnet a la intervenció general de l’Estat, depenent de Finances.

La resolució del cas passa per Estrasburg. O això és el que sempre ha mantingut la unió temporal d’empreses (UTE) formada per Saur i Vallnet, que ha assegurat que no defuig les seves responsabilitats però que primer vol que s’aclareixi si se li va vulnerar el dret a un procés judicial degut i equitable.

pdf3.jpg