Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’informació sobre la relació d’assessors i de persones amb contracte de relació especial amb el Govern

Autor:
Font:
Publicat el: 22 de Gener de 2012

logo-gps-consell.JPG

La consellera Mariona González demana la relació d’assessors i de persones amb contracte de relació especial amb el Govern

Els socialdemòcrates volen saber quina ha estat la despesa per aquests conceptes entre el juny del 2011 i el gener del 2012

La consellera general socialdemòcrata Mariona González ha presentat una demanda d’informació, a l’empara del que disposa l’article 5 del Reglament del Consell General, sol·licitant la relació de totes les persones físiques o jurídiques que han prestat serveis d’assessorament o de relació especial a l’Administració General –que no hagin estat contractades mitjançant edicte– des del mes de juny del 2011 al mes de gener del 2012, ambdós inclosos.

La informació sol·licitada inclou l’especificació de la periodicitat, de l’import de la retribució, de la imputació pressupostària dels imports pagats. També es demana, si es dóna el cas, l’especificació dels avantatges en espècie de que hagin pogut gaudir. La informació que es demana ha d’incloure també l’especificació del servei, departament o autoritat al qual han estat o estan encara adscrits de forma habitual o al que s’ha imputat la despesa.

La informació es demana després que s’hagi pogut constatar la proliferació de contractes de relació especial amb unes retribucions que estarien renyides amb la contenció pressupostària que es pregona dels del govern de DA.

El Grup parlamentari socialdemòcrata planteja aquesta demanda d’informació en uns termes idèntics a la que va presentar el 7 de maig del 2007 l’aleshores conseller general del Grup parlamentari socialdemòcrata Carles Blasi Vidal.

Demanda que aleshores fou resposta pel govern liberal que presidia Albert Pintat amb la tramesa de tota la documentació i informació sol·licitades.

El Grup parlamentari socialdemòcrata ha formulat aquesta demanda d’informació en el marc estricte de l’exercici de la seva missió institucional de control al Govern i precisament per al compliment de l’activitat parlamentària. La documentació sol·licitada és rellevant i té interès precisament per a l’exercici del control del Govern.

(S’acompanya còpia de la demanda d’informació registrada el 20 de gener amb el núm. 0053, al Registre del Consell General)

Andorra la Vella, 22 de gener del 2012