El PS demana la llista i el salari dels assessors fitxats pel Govern

Autor:
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 23 de Gener de 2012

La consellera general del Partit Socialdemòcrata (PS) Mariona González ha presentat una demanda d’informació al Consell General amb la relació de totes les persones físiques o jurídiques que han prestat serveis d’assessorament o de relació especial al Govern –que no hagin estat contractades mitjançant un edicte– entre el juny del 2011 i el gener del 2012, ambdós inclosos, des que l’equip de Demòcrates per Andorra governa.

La petició d’informació inclou el detall de la periodicitat, l’import de la retribució i la imputació pressupostària dels imports pagats. També se sol·licita, “si es dóna el cas”, l’especificació dels avantatges en espècie de què hagin pogut gaudir els contractats. La relació que se sol·licita ha de contenir, a més, l’especificació del servei, departament o autoritat al qual han estat o estan adscrits de forma habitual o el que s’ha imputat de despesa.

Aquesta demanda d’informació arriba després que el PS, segons va assegurar ahir en un comunicat de premsa, “hagi pogut constatar la proliferació” de contractes de relació especial “amb unes retribucions que estarien renyides amb la contenció pressupostària que es pregona des del Govern de DA”.  Els socialdemòcrates, a més, van argumentar la formulació de la demanda d’informació “al marc estricte de l’exercici de la seva missió institucional de control al Govern” i perquè consideren que les dades que es reclamen “són rellevants”.

La formació ja va plantejar una petició en uns termes idèntics el 2007 a l’executiu llavors encapçalat per Albert Pintat.

pdf3.jpg