El PS pregunta pel total de residus que s’importaran d’Espanya

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 21 de Desembre de 2011

La consellera socialdemòcrata Rosa Gili va entrar ahir a Sindicatura quatre preguntes amb resposta escrita al Govern en referència a l’acord recentment firmat amb Espanya per a la importació de residus. La principal qüestió dels socialdemòcrates és saber fins a quina quantitat de residus es pretenen importar d’Espanya, en concret de Catalunya.

La consellera va demanar si ja s’està posant en pràctica la importació de residus i fins a quina quantitat es podrà importar. Gili també va qüestionar si s’ha encarregat algun estudi tècnic per avaluar els augments d’emissions atmosfèriques provocades per l’increment de la cremació de residus al forn incinerador.

La darrera pregunta de la consellera fa referència a l’anterior destinació de les cendres produïdes pel Centre de Tractament de Residus, i per les noves condicions que permet el conveni. Segons va informar el Govern, aquestes podran ser traslladades a Espanya, cosa que fins ara no passava.

En paraules del ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, el dia de la signatura amb Espanya, el conveni «reforça el grau de cooperació entre tots dos països i estableix una reciprocitat més clara a l’hora de gestionar la circulació dels residus en els dos sentits».

pdf3.jpg