El PS qualifica de “simulacre” el debat sobre les esmenes

Autor: J. R.
Font: BON DIA
Publicat el: 21 de Desembre de 2011

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va reiterar ahir el seu malestar per la rapidesa que els demòcrates han donat a la tramitació del projecte de pressupost per a l’any vinent amb la intenció d’aprovar-lo al més aviat possible, i en tot cas abans que acabi l’any en curs.

Bartumeu, que ja s’havia referit a aquesta qüestió en el mateix sentit durant el debat al Consell General amb motiu de l’esmena a la totalitat presentada pel PS, va recordar que en la reunió d’ahir de la comissió legislativa de Finances i Pressupost es van esmerçar tan sols 19 minuts per analitzar el total de les 23 esmenes que s’havien presentat al text.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata considera que el síndic general i el cap de Govern s’han posat d’acord per “imposar” la reducció dels terminis que ha de seguir un projecte de la importància del pressupost de l’Estat i el resultat ha estat que més que un debat real sobre les esmenes hi ha hagut “un simulacre”. La comissió legislativa té previst tornar-se reunir dijous al matí, en aquest cas per tractar de l’informe del ponent. D’aquesta manera, el projecte de pressupost es podria aprovar el dia 29 de desembre, un dels dies reservats per la junta de presidents.

D’altra banda, la consellera socialdemòcrata Rosa Gili ha entrat quatre preguntes, amb resposta escrita, al Govern per saber si ja s’ha començat a posar en pràctica el nou acord sobre el trasllat de residus amb Espanya i en concret si s’ha iniciat la importació de residus cap al forn incinerador. Gili també pregunta per la quantitat de residus que es té previst importar d’Espanya, així com si s’ha encarregat algun estudi tècnic per avaluar els augments d’emissions atmosfèriques provocades per la cremació més gran de residus. A l’últim, la parlamentària demana també per la destinació i les condicions d’exportació de les cendres abans del nou acord.

pdf3.jpg