DA rebutja les esmenes del PS al pressupost en “només 19 minuts”

Autor: GABRIEL PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 21 de Desembre de 2011

“Hem començat a debatre les esmenes a les 10.12 i a les 10.31 ja havíem acabat, en només 19 minuts.”

Així resumia el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, la reunió de la comisssió de Finances del Consell General que ahir va deixar el pressupost enllestit per a la seva votació al ple, gairebé amb tota seguretat dijous 29 vinent.

El líder de l’oposició va expressar el seu enuig per “les noves formes d’actuar” d’una majoria que va rebutjar totes les propostes de modificacions que s’havien fet des del PS.

De les tretze esmenes presentades, només ha reeixit transaccionada amb una altra presentada pels demòcrates la que havia de corregir els dubtes sobre la constitucionalitat que hi havia en alguns dels articles. “Han descobert ara que hi havia articles contraris a la Carta Magna. Ara ja no serà inconstitucional”, va comentar un Bartumeu que no va estalviar-se retrets envers la resta de membres de la comissió. “L’ambient de simulacre que em temia s’ha confirmat”, va apuntar, per després afirmar que “el que ha passat és una presa de pèl i una trepitjada evident del respecte que es deu als elegits de la minoria”. Les crítiques també es van dirigir cap al síndic general, Vicenç Mateu. “Seguint els designis del seu grup, ja havia imposat la reducció del temps per poder examinar les esmenes”, va recordar el líder socialdemòcrata.

El parlamentari del PS va deixar clar que tant ell com la resta de consellers de l’oposició no donaran suport al projecte de pressupost quan aquest sigui tractat en el ple. “Aquest pressupost, tal com vaig dir durant el debat a la totalitat, no el podem votar”, va reiterar.

L’últim tràmit que resta per deixar el text enllestit és l’aprovació de l’informe del ponent, que es farà demà en una nova reunió de la comissió de Finances. “L’únic dubte que tinc és si durarà tres o cinc minuts”, va ironitzar Bartumeu. De la seva banda, els consellers demòcrates consultats pel Diari van optar per no fer valoracions sobre el pressupost fins que no s’hagi donat el vistiplau a aquest informe.

pdf3.jpg