Comunicat de premsa relatiu a presentació de quatre preguntes sobre el nou acord de trasllat de residus entre el Principat d’Andorra i l’Estat Espanyol

Autor:
Font:
Publicat el: 20 de Desembre de 2011

logo-gps-consell.JPG


Rosa Gili demana per l’aplicació del nou acord entre Andorra i Espanya sobre trasllat de residus

La consellera general socialdemòcrata Rosa Gili ha entrat una bateria de quatre preguntes, amb resposta escrita, a Govern amb la finalitat de conèixer si ja s’ha començat a posar en pràctica el nou acord sobre trasllat de residus amb l’Estat Espanyol. Es tracta d’esbrinar si ja s’ha iniciat la importació de residus d’Espanya cap a la planta incineradora de la Comella.

La consellera Socialdemòcrata també pregunta per la quantitat de residus que Govern té previst importar d’Espanya així com si s’ha encarregat algun estudi tècnic per a avaluar els augments d’emissions atmosfèriques provocades per la major cremació de residus al forn incinerador.

En la quarta i darrera pregunta, Rosa Gili s’ha interessat per la destinació i condicions d’exportació de les cendres produïdes pel Centre de Tractament de Residus abans de la signatura del nou acord, i, també, per les noves condicions que permet el conveni recentment signat.

Les preguntes s’han formulat d’acord amb el que disposa l’article 129 del Reglament del Consell General.

(S’acompanya còpia de les preguntes registrades el 19 de desembre amb el núm. 1308, al Registre del Consell General)


Andorra la Vella, 20 de desembre del 2011