El PS s’oposa a augmentar el llindar per lliurar els comptes

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Desembre de 2011

El Grup Parlamentari Socialdemòcrata ha presentat dues esmenes al projecte de llei de modificació de la llei de comptabilitat, perquè entre altres qüestions, no estan d’acord amb que s’augmenti el llindar econòmic de 100.000 a 150.000 euros que marca l’obligatorietat per als empresaris a presentar la comptabilitat dels seus negocis.

Els socialdemòcrates, segons van detallar ahir en un comunicat, posen de relleu que la comptabilitat per a les empreses és una eina «absolutament necessària» per a la seva pròpia organització i administració, i assenyalen que els avantatges de portar al dia la comptabilitat són conèixer per una banda la situació econòmica a cada moment i per l’altra poder disposar d’informació per facilitar la presa de decisions, de manera que d’aquests controls «també se’n beneficien els clients, proveïdors i, no ho oblidem, l’administració».

MISSATGE / Per aquest motiu, el Grup Parlamentari Socialdemòcrata «no veu adequat augmentar el llindar de 100.000 euros a 150.000 euros per excloure l’obligació de dipositar els comptes afavorint així que cada vegada menys empreses facin la comptabilitat». El PS opina que s’ha de promoure que les empreses la facin, encara que tinguin poc volum de negoci. «En conseqüència –s’afirma–, el missatge que està donant el Govern augmentant els llindars, en el sentit que la comptabilitat és una càrrega per les societats petites que no la poden assumir, va en una línia desreguladora que els socialdemòcrates rebutgem».

L’altra esmena presentada pels socialdemòcrates fa referència a l’establiment, via reglament, de la xifra anual total d’ingressos màxima perquè els empresaris puguin acollir-se al règim simplificat de comptabilitat.

PER LLEI / En aquest sentit, els socialdemòcrates indiquen que l’establiment del llindar no s’ha de poder modular reglamentàriament «segons l’evolució del teixit empresarial del país» com s’esmenta a l’exposició de motius sinó que ha de venir determinat «per llei sobre un model econòmic clar».

pdf3.jpg