El PS vol mantenir els llindars per presentar la comptabilitat

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 8 de Desembre de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata ha expressat la seva oposició a la possibilitat que el llindar per sota del qual les empreses estan exemptes de dipositar els seus comptes anuals davant el Govern s’incrementi dels 100.000 euros actuals fins als 150.000.

Aquest és un dels canvis clau que presenta la modificació de la Llei de comptabilitat que es vol impulsar des de l’executiu i que ara es troba a tràmit al Consell General. Per això, el conseller David Ríos ha presentat esmenes al text, mitjançant les quals es vol mantenir aquest sostre, ja que es considera que l’apujada només suposaria que augmentés el nombre de societats que porten al dia els seus números. Des del grup de l’oposició es va explicar ahir aquesta posició mitjançant un comunicat. Els socialdemòcrates admeten que és positiu “millorar la llei actual” amb la concreció del tipus d’empreses que es poden acollir a l’exclusió del dipòsit de comptes i de l’obligatorietat de presentar un declaració justificativa dels mateixos, però es mostren contraris a altres canvis que presenta el text.

“No compartim l’augment del llindar d’exclusió”, asseguren en el text. Un altre punt de la modificació que vol tirar endavant el Govern és el canvi en la determinació de quines empreses podem emprar el règim simplificat.

Així, des de l’executiu es proposa que la condició actual –ingressos anuals no superiors a 250.000 euros– es podria canviar segons es considerés convenient per via reglamentària. Per al PS aquests canvis només “afavoriran que cada vegada menys empreses facin la comptabilitat”.

pdf3.jpg