Comunicat de premsa relatiu a la presentació de dues esmenes al projecte de modificació de llei de la comptabilitat dels empresaris

Autor:
Font:
Publicat el: 7 de Desembre de 2011

logo-gps-consell.JPG


El Grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 2 esmenes al projecte de llei de modificació de la llei 30/2007, del 20 de desembre, de la comptabilitat dels empresaris, modificada per la llei 8/2010, del 22 d’abril.

El conseller socialdemòcrata David Rios ha presentat dues esmenes al Projecte de llei de modificació de la Llei 30/2007, del 20 de desembre, de la comptabilitat dels empresaris, modificada per la Llei 8/2010, del 22 d’abril publicat al Butlletí del Consell 48/2011 de l’11 de novembre de 2011.

Entre altres modificacions, el projecte de llei presentat per Govern pretén augmentar el llindar a partir del qual les empreses estarien exemptes de dipositar els comptes que passaria a 150.000€ d’ingressos totals anyals (actualment a 100.000€) i que s’estableixi per reglament el llindar (actualment fixat per llei a 250.000€) per les quals les empreses poden acollir-se al règim simplificat de comptabilitat.

Els parlamentaris socialdemòcrates accepten millorar la llei actual, amb la disposició addicional en referència a la concreció del tipus de societats que es poden acollir a l’exclusió del dipòsit de comptes i de l’obligatorietat d’aquests a presentar una declaració justificativa. No comparteixen, però, l’augment del llindar d’exclusió ni la determinació, via reglament, per optar al règim simplificat.

La comptabilitat per les empreses és una eina absolutament necessària per la seva pròpia organització i administració. Els avantatges de portar al dia la comptabilitat són conèixer per una banda la situació econòmica a cada moment i per l’altra poder disposar d’informació per facilitar la presa de decisions. D’aquests controls també se’n beneficien els clients, proveïdors i, no ho oblidem, l’administració.

Per això el Grup parlamentari socialdemòcrata no veu adequat augmentar el llindar de 100.000€ a 150.000€ per excloure l’obligació de dipositar els comptes afavorint així que cada vegada menys empreses facin la comptabilitat. Al contrari, s’ha de promoure que les empreses la facin, encara que tinguin poc volum de negoci. En conseqüència, el missatge que està donant el Govern augmentant els llindars, en el sentit que la comptabilitat és una càrrega per les societats petites que no la poden assumir, va en una línia desreguladora que els socialdemòcrates rebutgem.

L’establiment, via reglament, de la xifra anual total d’ingressos màxima perquè els empresaris puguin acollir-se al règim simplificat de comptabilitat tampoc sembla convenient. L’establiment del llindar no s’ha de poder modular reglamentàriament “segons l’evolució del teixit empresarial del país” com s’esmenta a l’exposició de motius sinó que ha de venir determinat per llei sobre un model econòmic clar.

(S’acompanya còpia de les esmenes, registrades el 2 de desembre del 2011 al Registre del Consell general amb el núm. 1233)

Andorra la Vella, 7 de desembre del 2011