El PS insisteix a vedar l’accés d’estrangers a l’ens d’autors

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 26 de Novembre de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata vol que el ple del Consell General debati sobre la possibilitat que el màxim òrgan de gestió de la futura societat d’autors tingui entre els seus membres representants no-andorrans i que no resideixin legalment al país, una possibilitat a la qual els consellers de DA s’oposen.

Així doncs, el PS ha presentat a Sindicatura diverses reserves d’esmena al projecte de llei pel qual es constitueix la Societat de gestió de drets d’autor i drets veïns (Sdadv). Els consellers socialdemòcrates consideren que el consell d’administració de l’ens únicament hauria d’estar format per persones físiques i jurídiques de nacionalitat andorrana o estrangera però amb residència legal al país.

Segons van exposar en comunicat de premsa, “lamentem que el Govern i el grup parlamentari que li dóna suport permetin que els drets dels autors andor­rans puguin estar representats per un consell d’administració format majoritàriament per membres que no entenguin ni defensin la realitat i la peculiaritat andorranes”. Els dos grups parlamentaris no van aconseguir arribar a un acord en aquest punt en la comissió d’Economia, que finalment envia al ple del Consell el text, tal com estava inicialment redactat.

És a dir, amb una composició de l’òrgan rector que inclou dos membres obligatòriament andorrans, a més de dos representants del Govern. La resta, fins a 13, representen els diversos grups de creadors (escriptors, músics, etcètera), entre els quals el PS considera que no hi hauria d’haver cap estranger.

pdf3.jpg