Comunicat de premsa relatiu a la presentació de reserves d’esmena al projecte de llei per la qual es constitueix la societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del Principat d’Andorra

Autor:
Font:
Publicat el: 25 de Novembre de 2011

logo-gps-consell.JPG

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 4 reserves d’esmena al projecte de llei per la qual es constitueix la societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del Principat d’Andorra


Aquest divendres el Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) ha entrat a sindicatura 4 reserves d’esmena al Projecte de llei per la qual es constitueix la societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del principat d’Andorra.

El projecte de llei per la qual es constitueix la societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del principat d’Andorra (SDADV) estableix les línies bàsiques i els principis d’organització i funcionament de la futura SDADV.

Finalitzats els treballs en comissió, el GPS vol debatre al ple del Consell General 4 de les esmenes no aprovades en comissió pel Grup parlamentari Demòcrata. Les esmenes en qüestió fan referència a la voluntat de Govern que el Consell d’Administració de la SDADV pugui tenir membres de nacionalitat no andorrana i no residents al país, establint-se així una excepció a la normativa de general aplicació.

En cas d’aprovació de la llei, s’obriria la possibilitat que la majoria dels membres del Consell d’Administració de la futura SDADV fossin estrangers i no residents a Andorra.

El GPS creu que el Consell d’Administració de la SDADV únicament hauria d’estar format per persones físiques i jurídiques de nacionalitat andorrana o estrangera amb residència legal al país.

El GPS lamenta que el Govern i el Grup parlamentari que li dóna suport permetin que els drets dels autors andorrans puguin estar representants per un Consell d’Administració format majoritàriament per membres que no entenguin ni defensin la realitat i la peculiaritat andorranes.

(S’acompanya còpia de les reserves d’esmena)

Andorra la Vella, 25 de novembre del 2011