Bartumeu no entén què hi feia Pintat amb el Banc d’Espanya

Autor:
Font:
Publicat el: 28 de Març de 2008

el Periodic 

Jaume Ventura

El Consell General va tornar ahir a la seva activitat habitual amb una nova sessió. La jornada va estar marcada per una de les preguntes del president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, que va portar a debat la reunió que va mantenir a final de l’any passat el cap de Govern, Albert Pintat, amb el governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez.

En aquest sentit, el polític de la capital va qüestionar que la trobada no fos competència de l’INAF: “El cap de Govern va reconèixer en declaracions a EL PERIÒDIC haver-se entrevistat amb el governador del Banc d’Espanya per tractar diverses qüestions relatives al desenvolupament del sector financer andorrà. Davant d’aquest paradoxal reconeixement, ¿el cap de Govern no creu que la relació institucional amb el Banc d’Espanya l’ha de dur a terme el director de l’INAF i no pas l’Executiu?”.

Bartumeu també va criticar que “no s’ha vist enlloc que un cap de Govern hagi de presentar un ministre”, a més d’insinuar que “a no ser que parlessin d’altres coses”. Bartumeu, a més, va avisar que “s’està fregant el conflicte d’interessos en l’àmbit de les entitats financeres”.

A tot plegat hi va respondre el ministre de la Presidència i Finances, Ferran Mirapeix. El lauredià va avisar que “on el Banc d’Espanya té responsabilitats i l’INAF no el Govern pot intervenir”. També va negar que hagués estat una reunió privada, i que la presència de Pintat a la mateixa responia a que “coneixia Fernández Ordóñez d’una trobada anterior, per la qual cosa li vaig demanar que ens acompanyés”.

Quant als punts que es van tractar a la trobada, Mirapeix va explicar que tot plegat va girar entorn de la transparència i la fiscalitat: “Es va fer un anàlisi de la situació econòmica dels dos països, de les reformes econòmiques que s’estan duent a terme i del tracte fiscal de certes operacions financeres, com ara compra de deute públic o productes borsaris espanyols”.

Finalment, el titular de Finances va destacar que amb aquesta reunió “es defensa l’interès general del país. Que no haguem dit res no vol dir que no es treballi. Silenci no vol dir immobilisme”.

pdf3.jpg