El PS vol una Societat d’Autors dirigida per andorrans o residents

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 5 de Novembre de 2011

El grup parlamentari socialdemòcrata creu que el Consell d’Administració de la Societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del Principat d’Andorra (SDADV) només l’haurien de formar persones de nacionalitat andorrana o bé estrangers però residents al país. Aquest és un dels canvis principals que els socialdemòcrates demanen amb la presentació de vint esmenes al projecte de llei proposat pel Govern.

El conseller socialdemòcrata, David Ríos, ha estat l’encarregat de presentar les 20 esmenes al projecte de llei de creació de la Societat de drets d’autor. Una d’elles rebutja el que preveu el Projecte de llei del Govern, en relació a la participació de «persones físiques o jurídiques estrangeres no residents al país». En aquest sentit, els socialdemòcrates alerten que aquest fet «podria comportar que el Consell d’Administració tingués una majoria dels seus membres estrangers no residents». En aquesta línia, el PS ha presentat diverses esmenes per modificar els estatuts.

D’altra banda, pel que fa al repartiment de les quantitats recaptades dels usuaris, s’ha presentat una esmena per demanar que es faci d’acord a un sistema adoptat pel Consell d’Administració que exclogui l’arbitrarietat i en garanteixi la proporcionalitat.

Reduccions i exhoneracions / Els socialdemòcrates consideren que la societat ha de proposar unes tarifes generals que han de preveure reduccions per a les entitats amb finalitats culturals, educatives i socials que no tinguin ànim de lucre. A més, proposen que s’afegeixi una esmena per la qual quedin exonerades del pagament les activitats sense ànim de lucre realitzades per biblioteques, mediateques, ludoteques, audioteques i filmoteques en foment de la difusió de la cultura.

El projecte de llei de constitució de la SDADV es troba de moment entrat a tràmit parlamentari, i la voluntat és que sigui aprovat pel Consell abans de finalitzar l’any perquè pugui començar a ser operativa abans del juny de l’any vinent.

pdf3.jpg