Comunicat de premsa relatiu a la presentació d’esmenes al projecte de llei per la qual es constitueix la Societat de Gestió Col·lectiva de Drets d’autor i drets veïns del Principat d’Andorra

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Novembre de 2011

logo-gps-consell.JPG

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat 20 esmenes al projecte de llei per la qual es constitueix la societat de Gestió Col·lectiva de Drets d’autor i drets veïns del Principat d’Andorra


El Grup Parlamentari Socialdemòcrata (GPS) ha entrat a Sindicatura, el dia 2 de novembre, 20 esmenes al Projecte de llei per la qual es constitueix la societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del principat d’Andorra.

El GPS havia demanat la setmana passada una pròrroga de 5 dies per poder enllestir els treballs de presentació de les esmenes que Sindicatura va acceptar. Així doncs, el termini per presentar les esmenes al projecte de llei finalitzava aquest divendres 4 de novembre.

El projecte de llei per la qual es constitueix la societat de gestió col·lectiva de drets d’autor i drets veïns del principat d’Andorra (SDADV) estableix les línies bàsiques i els principis d’organització i funcionament de la SDADV.

Per la importància que pot tenir per l’economia del país, el GPS creu que el Consell d’Administració de la SDADV només hauria d’estar format per persones de nacionalitat andorrana o estrangera però residents legals al país. El text proposat per Govern permet que al Consell d’Administració hi participin persones físiques o jurídiques estrangeres no residents al país, fet que podria comportar que el Consell d’Administració tingués una majoria dels seus membres estrangers no residents.

Durant les darreres setmanes, el GPS s’ha reunit amb diverses persones relacionades amb la gestió de drets d’autors d’Andorra per tal de copsar de primera mà quines són les percepcions i preocupacions sobre el projecte de llei. La valoració del GPS d’aquestes trobades és molt positiva.

(S’acompanya còpia de les esmenes presentades el 2 de novembre amb el núm. 1102, al registre del Consell General)


Andorra la Vella, 4 de novembre del 2011