El PS dubta que el Govern estalviarà prop d’un milió en lloguers públics

Autor: TONI SOLANELLES
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 27 d'Octubre de 2011

El penúltim dia de juny, el ministre de Finances, Jordi Cinca, va anunciar que l’executiu havia iniciat una roda de contactes amb diferents propietaris per mirar de rebaixar el cost que li suposa a l’administració els múltiples lloguers que abona per diferents conceptes i equipaments.

Cinca va xifrar en 900.000 euros anuals l’estalvi que la renegociació podia comportar. Quatre mesos després, el grup parlamentari socialdemòcrata dubta que això sigui cert. I més encara quan el Govern no ha tramès als consellers del PS els contractes renegociats que el parlamentari David Ríos va sol·licitar en virtut de les potestats que atorga el reglament del Consell. “En el moment que fem la pregunta és perquè dubtem”, reconeixia ahir el conseller, que ha hagut de sol·licitar l’empara del síndic general perquè l’executiu compleixi el que el parlamentari li havia demanat el 4 de juliol: els contractes. L’últim dia que el Govern tenia per lliurar la documentació sol·licitada, Ríos va rebre “un full que contenia per una cara un informe i, per l’altra, una graella mitjançant la qual es pretén deixar constància d’una suposada renegociació de quatre contractes de lloguer –objecte de la demanda d’informació– i d’un seguit de contractes de serveis i subministraments, que no eren objecte de la demanda d’informació”, segons va exposar el grup socialdemòcrata ahir.

En l’informe signat pel ministre Cinca i tramès al conseller socialdemòcrata seguint els conductes establerts, el titular de Finances, que signa el document el 12 d’octubre, explica que “fins ara, el resultat d’aquestes negociacions és d’un estalvi de gairebé un milió d’euros anuals. 376 milers d’euros dels quals són fruit de la renegociació de contractes d’arrendament de finques urbanes. Uns altres 615 milers d’euros corresponen a l’import total que el Govern ha pactat rebaixar en la prestació de serveis i en subministraments”. Ríos va explicar ahir que l’estalvi que assegura l’executiu que s’està generant “no sabem pas si és real o no ho és”, perquè no disposen de les dades que van demanar i de les quals se’n podria derivar el resultat exacte.

“Estem esperant a tenir la documentació que se suposa que avala l’anunci. Però de bones a primeres, sense la documentació… pot ser menys.” Per això el parlamentari ha acudit al síndic general, que ja ha tramitat la reclamació al Govern per tal que compleixi exactament amb la petició formulada. A més, el conseller general del PS va recordar ahir que “hem governat, s’han volgut renegociar molts contractes i sabem de la dificultat que això suposa. I que no sempre s’aconsegueix”.

pdf3.jpg