Comunicat de premsa relatiu a la demanda d’empara del Síndic perquè Govern li faci arribar documentació

Autor:
Font:
Publicat el: 26 d'Octubre de 2011

logo-gps-consell.JPG

David Rios demana l’empara del Síndic perquè Govern li faci arribar la documentació que havia sol·licitat en relació a les renegociacions de contractes de lloguer


El 4 de juliol, el conseller general socialdemòcrata David Rios va demanar a Govern la “Còpia de tots els contractes de lloguer del Govern als quals el Ministre de Finances i Funció Pública, Sr. Jordi Cinca es va referir a les declaracions públiques del 29 de juny de 2011, citant un estalvi de 900.000€ anuals així com còpia dels documents que acrediten les renegociacions d’aquests contractes a la baixa“.

Aquesta demanda es va fer d’acord amb el que disposa l’article 5 del Reglament del Consell General que estableix: “Per al compliment de l’activitat parlamentària, els Consellers Generals tenen el dret a que l’Administració Pública els faciliti les dades, informes o documents que obren en el seu poder. La sol·licitud es realitzarà a través del Síndic General.

El 13 d’octubre, dia que finalitzava el termini de Govern per lliurar la informació, David Rios va rebre una carta signada pel Cap de Govern amb un únic full al seu interior. El full contenia per una cara un informe i per l’altra una graella mitjançant la qual es pretén deixar constància d’una suposada renegociació de quatre contractes de lloguer -objecte de la demanda d’informació- i d’un seguit de contractes de serveis i subministraments, que no eren objecte de la demanda d’informació.

El cap de Govern s’ha volgut treure de sobre aquesta demanda d’informació amb una tramesa que no té res a veure amb la informació demanada.

En tot cas, ja d’entrada podem dir que, segons el document, les renegociacions dels contractes de lloguer suposarien una rebaixa com a màxim d’una tercera part de la xifra de 900.000€ anunciada precipitadament pel ministre de Finances i Funció Pública.

Vist que la informació lliurada és un evident menysteniment de la nostra demanda atès que no va acompanyada de cap còpia dels contractes de lloguer ni còpia dels documents que acrediten les renegociacions, David Rios en l’exercici dels drets de conseller general, ha demanat l’empara del Síndic perquè requereixi al Govern que, de forma immediata, lliuri la documentació sol·licitada.

(S’acompanya còpia de la queixa i demanda d’empara registrada el 24 d’octubre amb el núm. 1071, al Registre del Consell General i còpia de la resposta a la demanda d’informació, registrada el 13 d’octubre amb el núm. 1021 al Registre del Consell General)

Andorra la Vella, 26 d’octubre del 2011