El PS acusa DA de no actuar per raons electoralistes

Autor: C. G. / E. A.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 9 de Setembre de 2011

L’ obertura del curs polític 2011-2012 té dues interpretacions en funció del partit polític que l’analitzi. El PS assegura que està mancada d’activitat parlamentària des del Govern. El president del grup, Jaume Bartumeu, va lamentar que no hi hagi encara cap avançament o concreció respecte a la llei de l’IVA, la reforma global de la CASS, la modificació de la cotització dels autònoms o la situació dels estudiants de més de 25 anys que no tenen Seguretat Social. Bartumeu va definir com «lamentable» aquesta manca d’actuació i va assegurar que és conseqüència de «l’horitzó de les eleccions comunals». És a dir, que el grup de Toni Martí «no vol fer res que no xafi cap pas i que els faci perdre electors».

Davant aquesta situació el líder socialdemòcrata va reiterar que si l’Executiu no comença a actuar al respecte seran ells els que prendran la iniciativa al Consell, de la mateixa manera que ja van avisar al juliol que farien amb la llei del comerç.

Per la seva part, el cap de Govern, Toni Martí, va negar l’acusació respecte a que l’Executiu està treballant en funció de les eleccions del 4 de desembre. Segons Martí, «el calendari no el marquen les comunals». En relació a la manca d’activitat parlamentària va recordar que el curs polític no ha començat per Meritxell perquè «durant l’estiu no l’hem parat», recordant que el Govern ha treballat també durant el mes d’agost, un fet que «mai abans» havia passat.

PRIMERES ACCIONS AL SETEMBRE / Els fruits d’aquest treball es veuran a partir de finals d’aquest mes, i més concretament a la tardor. El cap de Govern va reconèixer que cal realitzar reformes perquè «la crisi encara pot durar molt més», i va assegurar que no totes les accions «seran agradables». Malgrat tot, va negar que les actuacions per frenar el dèficit es puguin definir únicament com a retallades. «Cal definir el futur del país, fer els deures mentre estiguem a la crisi perquè quan sortim estiguem ben preparats», va manifestar.

pdf3.jpg