El PS veu indicis d'”inconstitucionalitat” en un article del reglament de societats mercantils

Autor:
Font:
Publicat el: 11 de Març de 2008

logomesandorra   

A. L.

El grup parlamentari socialdemòcrata sol·licitarà al síndic general, Joan Gabriel, que “promogui un requeriment previ” al Govern perquè modifiqui l’article 46 del Reglament de Societats Mercantils que, a parer seu, podria incórrer en una presumpta inconstitucionalitat, segons va explicar ahir el seu president, Jaume Bartumeu.

Pel PS, després “d’examinar i estudiar l’existència d’una problemàtica que entenem greu”, l’esmentat article va més enllà del text legislatiu que desenvolupa -la Llei de Societats- pel que es produiria “una invasió de competències” amb el Consell General.

L’article estableix “la publicitat dels comptes anuals dipositats en el Registre” mentre que la Llei disposa que la publicitat ha de ser de la propietat i de l’accionariat de les societats. Bartumeu va demanar la retirada -amb un termini fixat pel 17 de març- per solucionar “el conflicte” i no haver de recórrer al Tribunal Constitucional perquè estableixi si existeix la invasió de competències. El líder socialdemòcrata va indicar que “els constava” que des de la Cambra de Comerç ja s’havia parlat amb el ministre de Finances, Ferran Mirapeix, per trobar una solució, tot i que va puntualitzar que “qui ha de reaccionar és el Consell General”.

pdf3.jpg