Europa insta el Govern a fer canvis en el memoràndum

Autor: ALEIX TUGAS
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 29 de Juny de 2011

El memoràndum d’entesa que va proposar l’executiu a la comissió negociadora de l’acord monetari ha estat modificat. Així ho va notificar ahir el ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, que va comparèixer a la comissió d’aquesta matèria del Consell, per explicar el document annex que se signarà demà a Brussel·les.

Originalment, el text establia que, en la transposició de la legislació bancària, no es podria imposar al Principat una ràtio de solvència superior “a les exigències mínimes de fons propis previstes per les mateixes directives”. A la vegada, el text citava concretament els articles del cabal comunitari que afectaven la disposició. En canvi, el text definitiu, molt més breu, no reflecteix amb exactitud cap directiva. De fet, només especifica que el comitè mixt “aclareix la interacció entre la supervisió i les regulacions bancàries”, amb la finalitat d’assegurar que els riscos dels bancs quedin coberts “de manera òptima” i que es garanteixi “l’estabilitat del sistema financer andorrà”.

Saboya va comparèixer davant de la comissió, i només va rebre una pregunta per part de la consellera Meritxell Mateu del grup de Demòcrates per Andorra. Jaume Bartumeu, present en nom del grup socialdemòcrata, no va fer cap intervenció.

El Govern signarà demà a Brussel ·les l’acord monetari, tal com el va negociar l’executiu socialdemòcrata, tot i que paral·lelament també es firmarà el document de bona entesa, que com es va explicar des de la comissió queda fora del text del conveni. Posteriorment, tant el Principat com els organismes corresponents de la Unió Europea engegaran els mecanismes de ratificació.

pdf3.jpg