Conferència del Grup S&D “Una socialdemocràcia renovada per encarar els desafiaments d’Europa”

Autor:
Font:
Publicat el: 21 de Juny de 2011

20110621 Barcelona Conferència Aliança progressista

Ahir dilluns a la tarda, i tot aquest matí he participat a la Conferència que el grup de l’Aliança progressista de socialistes i Demòcrates al Parlament Europeu ha reunit a Barcelona.

L’auditori i les sales de reunions del World Trade Center del Port de Barcelona ha estat l’escenari en el qual hem pogut debatre a l’entorn del tema central de la conferència: “Una socialdemocràcia renovada per encarar els desafiaments d’Europa”.

He tingut així l’oportunitat d’assistir a dos dels quatre debats dinàmics sobre els temes rellevants com són:

– innovar per aconseguir més llocs de treball i un creixement sostenible en el marc de la globalització,

– gestionar les migracions i promoure la integració oposant-se alhora al populisme i la xenofòbia,

– defensar la democràcia

– defensar la democràcia dins i fora de la Unió Europea plantant cara al nacionalisme i a l’euroescepticisme.

Tant el dilluns al vespre com el dimarts al migdia un debat en sessió plenària de tots els participants ha permès posar l’accent en la renovació de les polítiques públiques i la necessitat de dur-les a terme en un àmbit europeu.

Durant aquestes dues jornades he tingut l’oportunitat de retrobar bons amics com Raimon Obiols i Maria Badia, parlamentaris europeus i Lluis Maria de Puig, actual president del Consell Català del Moviment Europeu, Miguel Ángel Martínez, vicepresident del Parlament Europeu i Ramon Jáuregui, ministre de Presidència a Madrid.

També vaig parlar ahir al vespre amb l’expresident de la Generalitat, José Montilla i, abans de sopar plegats, amb Henri Weber, un dels socialistes francesos que més treballa, en l’àmbit europeu, per la renovació de la socialdemocràcia internacional.

Aquest matí he parlat també amb Anna Terrón catalana, europeista i actual Secretària d’Estat d’emigració i immigració del govern espanyol i amb Alfred Gusenbauer exprimer ministre d’Àustria.

Al migdia he estat molt content de parlar una estona amb el meu amic Pasqual Maragall, que tampoc no s’havia volgut perdre la intervenció de Jacques Delors, sempre assenyat i pertinent.

En tancar la conferència, Jacques Delors ens ha recordat la raó de ser -avui més que mai- de la socialdemocràcia: “que chacun ait sa place dans la société”

Efectivament hem de seguir treballant, renovant la nostra pràctica política, perquè hi hagi igualtat d’oportunitats i tothom tingui un lloc a la societat.

Aquí us podeu descarregar la Declaració de Barcelona en castellà i format pdf