Bartumeu acusa Pintat de menysprear a l’Institut de Finances

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Març de 2008

el Periodic 

E. G.

El que tampoc ha passat desapercebut entre els líders de les diferents forces parlamentàries i, en especial, per al president dels socialdemòcrates és la reunió privada que van mantenir el cap de Govern, Albert Pintat, i el governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, tal com també va avançar EL PERIÒDIC D’ANDORRA en l’edició d’aquest dilluns.

Així, un cop va manifestar que “em sembla preocupant a banda de llastimós”, el president del Grup Socialdemòcrata visiblement enfadat es va preguntar: “¿On s’ha vist que un cap de Govern es permeti anar a parlar amb el responsable del Banc d’Espanya menyspreant l’Institut Nacional Andorrà de Finances i on s’ha vist, a més, que el cap de Govern plantegi qüestions que ratllen el conflicte d’interessos entre la seva situació personal i la gestió que està fent com a cap de Govern?”. Arribats en aquest punt, Bartumeu va avançar que els socialdemòcrates demanaran explicacions d’aquesta trobada pròximament a la Casa de la Vall: “El senyor cap de Govern ens ho haurà d’explicar molt ben explicat”. I després de recordar “aquell suspens tan cèlebre que va gosar atribuir al país el senyor cap de Govern” quan es referia a la gestió de ‘l’afer Valora’, per a Bartumeu, “acaba de confirmar-se en la part que li pertoca en aquesta gestió que traspassa tots els límits de la coherència, la responsabilitat i de la serietat institucional”.

Des de CDA+S21, Enric Tarrado va reclamar que les reunions amb el Banc d’Espanya i amb altres estaments similars arreu d’Europa siguin “més fluides”.

pdf3.jpg