Jaume Bartumeu assegura que l’OCDE no acceptarà la proposta del Govern

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Març de 2008

diaridandorra

La proposta que el Govern farà arribar a l’OCDE per intentar que l’organisme tregui Andorra de la seva llista de paradisos fiscals -una fórmula similar a la que van aplicar al seu moment Luxemburg i Suïssa- no convenç el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu.

El cap de l’oposició no troba que aquesta proposta serveixi per aconseguir l’objectiu i es va tornar a mostrar molt crític amb el gabinet d’Albert Pintat. “És la proposta de la negociació que ja va intentar el Govern i em permeto avançar que difícilment l’OCDE l’acceptarà”. El líder socialdemòcrata també va recordar que l’organisme internacional vol “un intercanvi d’informació a la demanda”, mentre que el que vol el Govern “és mantenir el que és insostenible: el principi de la doble incriminació”.

El conseller socialdemòcrata va assenyalar igualment que durant la reunió que van mantenir dissabte passat amb una delegació del Partit Socialista suís aquest tema ja va estar sobre la taula. “S’han de trobar solucions que es puguin aguantar en relació amb l’intercanvi d’informació i saber fins on pot arribar el secret bancari, que els fets demostren que no té sostenibilitat, ni a peu ni a cavall”.

Bartumeu acusa el Govern “d’estar de cul a la paret” i “d’intentar defensar el que és indefensable”, tant en aquest afer com en altres temes. A més, tot i que l’OCDE acabi acceptant la proposta, el PS no modificarà la seva posició. “No és una bona proposta. Si ells n’estan contents, nosaltres no canviarem el nostre criteri polític.”

pdf3.jpg