El PS considera que el Govern “no té cap interès” a enfortir la posició de l’INAF

Autor:
Font:
Publicat el: 4 de Març de 2008

logomesandorra   

A. L.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va criticar ahir la paralització de la llei d’organismes d’inversió col·lectiva amb “què es podria regular situacions com la de Valora”.

Per a Bartumeu, el Govern “té un problema per consolidar l’INAF com a autoritat financera” independent, cosa que evidencia, al seu parer, que “ni el ministre de Finances ni el cap de Govern tenen interès que hi hagi una autoritat financera forta”.

El líder del PS va coincidir amb els altres dos presidents de grups parlamentaris, Conxita Marsol (PLA) i Enric Tarrado (CDA+Segle21), que l’arribada del cas Valora a la justícia espanyola “ja estava anunciada” per la manca d’atribucions de l’INAF i “perquè la Justícia no ha anat al fons” de l’afer, va declarar Tarrado, que va qualificar el cas de “piltrafa”.

Bartumeu va entrar també a valorar la reunió entre el cap de Govern, Albert Pintat i el governador del Banc d’Espanya, Miguel Ángel Ordóñez, en què es va tractar el cas Valora. Una trobada que serveix “per menystenir l’INAF” i que, alhora i referint-se a Pintat, “planteja qüestions que freguen el conflicte d’interessos entre la seva situació personal i la gestió que fa com a cap de Govern”, en relació a una societat on semblaria que el cap de Govern té vinculacions econòmiques.

pdf3.jpg