Dues reunions per completar el traspàs de Bartumeu a Martí

Autor: E. A.
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 28 d'Abril de 2011

Jaume Bartumeu va comparèixer ahir a la tarda, després de la reunió setmanal del Consell de Ministres –la d’ahir era l’última del gabinet socialdemòcrata–, per acomiadar-se de la premsa, i és que aquest migdia mateix, quan prengui possessió del càrrec de conseller general, cessarà automàticament com a cap de Govern.

Precisament sobre el traspàs de poders cap al futur cap de Govern, Toni Martí, Bartumeu va explicar que encara queden pendents un parell de reunions per poder-lo donar per tancat.

Durant la reunió d’ahir, el Govern va acordar el cessament dels ministres Gerard Bàrcia i Sílvia Bonet, que avui també juren com a consellers generals, i també de diferents càrrecs de confiança. Tot i que l’Executiu en funcions va acordar igualment el cessament dels secretaris d’Estat, el secretari de Govern i la cap de gabinet, que es farà efctiu «el 10 o l’11 de maig», en funció de quan es constitueixi el nou equip governamental.

Bartumeu i Martí han mantingut, fins al moment, un parell de reunions per avançar en el traspàs de poders. Les dues trobades, que van tenir lloc els dies 7 i 11 d’abril, van comptar també amb la participació del ministre d’Economia i Finances, Pere López (que a partir d’avui és també cap de Govern en funcions), i del futur president del grup parlamentari de Demòcrates per Andorra, Ladislau Baró.

Segons va explicar ahir Bartumeu, en aquestes reunions han parlat sobre les relacions amb la Unió Europea, l’endeutament de l’Estat, el finançament de l’obra pública, les valoracions del Greco i el Moneyval, i també dels cessaments de càrrecs, entre altres qüestions.

Sobre aquests cessaments, Bartumeu va assegurar que Martí va demanar que no se cessessin encara les persones de la Unitat de Prevenció i Lluita contra la Corrupció. El motiu, segons Bartumeu, és que hi ha programada una reunió a Estrasburg entre els dies 23 i 27 de maig, i «per molt a punt que tinguin el Govern, és difícil que la incorporació es pugui fer amb prou temps perquè les noves persones que ocupin els càrrecs estiguin preparades per assistir a aquesta trobada».

Pel que fa a les reunions que encara hi ha pendents, és molt probable que Bartumeu i Martí fixin avui mateix la data per a la propera trobada.

pdf3.jpg