Bartumeu calcula que falten un parell de reunions per finalitzar el traspàs de poders

Autor: ANA
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 28 d'Abril de 2011

El cap de Govern, Jaume Bartumeu, va comparèixer davant la premsa després de la darrera reunió del Consell de Ministres. En la compareixença, Bartumeu va informar de les reunions que ha mantingut amb el futur cap de Govern, Toni Martí, per al traspàs de poders i calcula que encara n’hauran de mantenir dues més per poder-ho finalitzar.

Durant la sessió de Govern d’ahir es va acordar el cessament dels ministres que avui han de jurar el càrrec com a consellers generals, que són Gerard Bàrcia i Sílvia Bonet, així com el d’alguns càrrecs de confiança. També es va signar el cessament dels secretaris d’Estat i cap de gabinet, que es farà efectiu quan entri el nou Govern, el proper 10 o 11 de maig.

En aquestes reunions, del 7 i 11 d’abril, Bartumeu va informar que es va parlar sobre les relacions amb la Unió Europea, sobre l’endeutament de l’Estat, el finançament de l’obra pública, les valoracions del Greco i el Moneyval, i també dels cessaments de càrrecs, entre d’altres qüestions. Quant a les reunions que encara queden pendents, avui haurien de fixar la data de la següent, i segons Bartumeu encara se n’hauria de celebrar una altra.

D’altra banda, el cap de Govern va parlar sobre l’oferta que va fer Martí al PS de donar-los un ministeri, i tot i que va assegurar que no els va dir quin seria, va dir que sí que es va especificar que no seria «un ministeri clau, que per a Martí són Finances i Exteriors». En aquest sentit, va reiterar la resposta negativa per part del seu partit.

pdf3.jpg