Avui es fixarà la data d’una nova reunió per al traspàs

Autor: M. F.
Font: BON DIA
Publicat el: 28 d'Abril de 2011

Jaume Bartumeu va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació després de la celebració del darrer consell de ministres i va exposar, entre altres qüestions, el calendari que se seguirà per al traspàs de poders.

D’aquesta manera, va manifestar que un cop se celebri la sessió constitutiva del Consell General, avui, s’hauran de fixar noves dates per al traspàs de poders amb Antoni Martí i va destacar que abans del 10- 11 de maig, que és quan el nou executiu començarà a treballar, s’hauran de celebrar una o dues reunions per acabar de tractar les qüestions rellevants.

Bartumeu va assenyalar que en les dues reunions que ja ha mantingut amb Martí i Ladislau Baró s’ha tractat, entre altres qüestions, de l’endeutament i la renovació de pòlisses, les relacions amb Europa, el finançament d’obres públiques com la del vial de Sant Julià de Lòria i el túnel dels Dos Valires i “temes d’Estat que no poden esperar” com ara una reunió que s’ha de celebrar el mes que ve sobre la lluita contra la corrupció.

Bartumeu va exposar que el consell de ministres havia tractat del cessament dels dos ministres que avui han de prendre possessió del càrrec de consellers generals, Sílvia Bonet i Gerard Barcia, així com del cessament del mateix Bartumeu com a cap de Govern. A més a més, també es va decidir destituir de les seves funcions les persones que havien estat nomenades com a càrrecs de confiança en determinats organismes com ara ADI, Andorra Turisme, Feda, CTRASA i Andorra Telecom, entre d’altres. El consell de ministres també va tractar el fet que els ambaixadors que havien estat nomenats pel Govern socialdemòcrata han posat també a disposició els seus càrrecs.

Bartumeu va voler deixar clar que “no hi ha res” que el futur cap de Govern, Antoni Martí, li hagi demanat que “no hagi fet” i va concloure que, pel que fa a les relacions amb Europa, estan disposats a “aportar tot el nostre coneixement” perquè es pugui avançar en aquesta matèria.

pdf3.jpg