Les persones en situació d’invalidesa rebran el 100% de la prestació en jubilar-se

Autor: REDACCIÓ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 7 d'Abril de 2011

El Consell de Ministres va aprovar en la reunió que va mantenir ahir la modificació del Reglament regulador de les prestacions de reemborsament de les tarifes de responsabilitat, per permetre que aquelles persones que reben una prestació per invalidesa no deixin de percebre el 100% en arribar a l’edat de jubilació, als 65 anys.

Fins ara aquest punt només contemplava les persones que rebien una pensió de solidaritat i els minusvàlids físics o psíquics, però no en canvi les persones en situació d’invalidesa que haguessin rebut només el 75% de la prestació en complir els 65 anys. «Quan les persones que tenien una pensió d’invalidesa, continuen després de jubilar-se amb aquesta mateixa invalidesa, podran tenir la mateixa prestació que abans de complir els 65 anys», va explicar el portaveu del Govern, Bruno Bartolomé.

Amb el canvi que ha aprovat el Govern s’aconsegueix, segons va explicar Bartolomé, resoldre una «anomalia» o «irregularitat» que s’ha detectat en el Reglament aprovat fa només uns mesos que afectaria entre 30 i 40 persones. Així, amb l’entrada en vigor d’aquesta rectificació del Reglament, la situació de les persones afectades es regularitzarà de manera automàtica, sense que hagin de fer cap demanda.

pdf3.jpg