Bartumeu assegura que el fil conductor del programa de DA «són les ambigüitats»

Autor: PERE MOLINÉ
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 30 de Març de 2011

«Em costa d’esbrinar la posició de Toni Martí sobre moltes coses». Així de rotund va ser el cap de Govern i candidat a la reelecció pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, durant un esmorzar amb els representants dels mitjans de comunicació. El candidat va afirmar que «l’ambigüitat d’aquesta plataforma fa pensar que només es poden posar d’acord en dues coses.

Aturar el canvi dels socialdemòcrates i fer una marxa enrere cap els governs liberals». Bartumeu també va dubtar que Demòcrates per Andorra (DA) vulgui ratificar l’acord monetari amb la Unió Europea. «Sobre l’acord monetari uns diuen que el ratificaran i altres que el volen revisar. I també diuen que no s’ha consultat el sector, cosa que és faltar a la veritat», va dir. Per tant, «posaran bastons a les rodes sobre l’acord monetari? No ho sé». A més, va voler recordar que el 10 de febrer Andorra va esgotar el marge de negociació amb la Unió Europea respecte a l’acord monetari i, per tant, no es va revisar aquest conveni com pretenen alguns polítics del Principat.

El cap de Govern també va aprofitar la trobada amb els mitjans de comunicació per presentar el tríptic titulat 39 propostes per a votar socialdemòcrata. Entre les propostes hi ha l’aprovació d’una llei de finances dels partits polítics que permetria establir un marc de transparència respecte al finançament d’aquestes. Bartumeu va afirmar que s’havien fet campanyes polítiques multimilionàries i que no havia quedat clar l’origen dels fons. Segons va dir, amb aquesta llei sí que quedaria clar i, per tant, la política del Principat seria més transparent. En aquest sentit va aprofitar per explicar que en la darrera campanya electoral els socialdemòcrates van ser els que van gastar globalment menys i que amb el darrer resultat electoral van poder assumir directament l’abonament del cost de la campanya.

Sobre la Vall del Madriu, qüestió que no apareix al programa del Partit Socialdemòcrata, va explicar que no havia canviat de posició però que havien preferit deixar-lo de banda per la implicació que hi té el seu contrincant, Toni Martí, per haver estat fins fa poc cònsol major d’Escaldes- Engordany. També va dir que quan s’iniciï la legislatura es replantejarà el pla de gestió.

pdf3.jpg