Bartumeu llança el guant a Martí i li proposa un debat cara a cara

Autor: EVA ARASA
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 30 de Març de 2011

Un debat cara a cara. Aquesta és la proposta que Bartumeu assegura que li van fer dues emissores de ràdio i a la qual va respondre «sí ràpidament». Ara bé, del fet que els debats finalment no s’hagin agendat, el cap de Govern en funcions i candidat del Partit Socialdemòcrata (PS) en dedueix que l’adversari Toni Martí –l’únic que, com ell, aspira a liderar l’Executiu– no ha acceptat. És en aquest context que Bartumeu va aprofitar la trobada d’ahir amb la premsa per llançar-li el guant a Martí i el va emplaçar a trobar-se «on sigui i quan sigui».

«Els ciutadans estan esperant una confrontació democràtica entre els dos candidats que tenim possibilitats de governar el país». És aquest convenciment que ha portat Bartumeu a formular «una petició formal» per fer un cara a cara a Martí –encara que l’esmentada petició es va fer, en realitat, a través dels mitjans, ja que el líder socialdemòcrata va reconèixer que, almenys ahir al matí, encara no s’havia posat en contacte amb el cap de llista de DA.

Sobre si el cara a cara s’hauria de fer a Andorra Televisió o en alguna emissora de ràdio, Bartumeu no s’hi va voler pronunciar. El candidat del PS troba que el debat s’ha de celebrar per «respecte» als ciutadans i per confrontar els programes dels dos partits que tenen possibilitats «reals» de governar el país –ja que ApC i els Verds no presenten llistes territorials i, per tant, no poden obtenir la majoria en cap cas.

DA: només si els altres volen / Ahir a la tarda, Demòcrates per Andorra va donar resposta –evasiva– al repte de Bartumeu: Martí només participarà en un cara a cara si les altres forces que es presenten a les eleccions –ApC i els Verds– estan d’acord que es programi un debat d’aquest tipus. L’argument esgrimit per DA, a través dels seus responsables de comunicació, és que hi ha quatre partits que concorren als comicis al Consell General i que, per respecte a aquesta pluralitat, hi hauria d’haver un posicionament unànime abans d’acceptar un cara a cara.

pdf3.jpg