El PS es compromet a impulsar una taula de treball sobre la funció pública comunal

Autor: ANA
Font: MÉS ANDORRA
Publicat el: 30 de Març de 2011

El candidat a la reelecció com a cap de Govern, Jaume Bartumeu, i els candidats de la llista territorial d’Andorra la Vella, Carles Blasi i Jan Cartes, es van reunir ahir amb representants de la plataforma de sindicats dels comuns, i es van comprometre a impulsar una taula de treball sobre la funció pública comunal.

Jan Cartes va explicar que la promesa dels socialdemòcrates és continuar amb el procés iniciat a través de la Taula de la Funció Pública però aplicant-ho també a l’Administració comunal.

Una de les principals preocupacions que van mostrar els representants dels sindicats durant la reunió va ser el fet que «veuen que no hi ha una unificació de tots els comuns », segons va comentar Cartes, i que el que volen aconseguir és que els drets dels treballadors de tots els comuns siguin iguals.

El secretari general de la Unió Sindical d’Andorra, Gabriel Ubach, va corroborar la preocupació per aquesta desigualtat entre els drets d’uns i altres, i que reclamen un «marc homologable entre comuns i també amb l’Administració central». El que volen és que tots els funcionaris tinguin les mateixes condicions, i segons va dir Ubach, els candidats socialdemòcrates es van comprometre a impulsar-ho i a portar la qüestió al Consell General.

Quant als acords que es van prendre a la Taula de la Funció Pública, el candidat del PS, Jan Cartes, va opinar que és un material molt valuós que «és totalment aprofitable pels comuns» i que el que s’ha de fer és «mirar com poden aplicar aquests acords a les necessitats que ells manifesten».

pdf3.jpg